Helu! nu vet jag hur man gör.


- Tvätta kärnan, låt den ligga och torka 1-2 dygn.
- Plantera i en kruka med lätt fuktigt blomjord så att ca. 1 cm av toppen tittar upp.
- En plastpåse över krukan håller jämn fuktighet.

Du kan också skjuta in 4 tandpetare i kärnan kring "midjan" och hänga den över ett glas vatten så att hälften av kärnan är under vatten. När grodd och rötterna kommer, planterar du den i kruka.

Från www.odla.nu

BaeBae!

28 juni 2010

Avoooookadooooo!

kreativt

Hejsan!
Ska se om jag hittar nå i goggle som kan svara på hur man planterar ett avokado frö. Jag ska plantera ett snart så då passar jag på att lära lite om hur man gör och så...

Jag kom jag hem från Asvar igår , hi hi jag har nästan varit där en vecka :) Jag har firat midsommar där med Johanna så då var jag inte så ensam. Har oxå varit med Isabella, hon är såå söt och rolig ha ha ha. Kort inlägg. Bae Bae!
Hej.
I dag har vi cyklat till Ansvar. Vi cyklade mot Rödupp Det var skojsigt det var inte så jobbigt. Vi stannade ganska många gånger, men vi tog ju det chill :) Nar vi var i Rödupp så åkte vi färga över det varr kul. Det var bara vi med våra cyklar på färgan så det såg lite kul ut tror jag :) Sen cykla vi till jordgubbsodlingen i Rödupp och vila där lite och for vi igen.  Vi träffade Jennys mamma på vägen som skulle komma med våra saker och vi prata lite med henne ( hundarna där bak saknade värkligen Jenny). Vi for vidare, tillslut blev jag lite iriterad när Jenny och Astrid fågade när vi var framme lite många gånger, men det gör inget, man får träna sin uthållighet som inte är så bra hoss mig;) Nu såg vi farmors hus, Jag har tränat in i mitt huvud att det kommer före huset ett Gult,Grön,Rött och Vitt hus innan farmor skommer. När vi var framme så såg vi Jennys mammas bil. Vi cykla till huset och gick in. Vi fick fika och vi träffade hundarna. Jennys mamma och farmor såg ut att trivas bra tillsammans.När vi hade fikat snodde Vi Wille för Jennys mamma skulle ta honnom hem, men vi ville ju ha honom här. Tillslut var Jenny tvungen att släppa taget och låta honom gå :( Buhu Buhu Buhu. Vi gick sen ut och åt smörgåsar med kinka och gurka. Mumms. Sen minns jag inte vad som hände där imellean. Vi for och åt potatis med sås, köttbullar och prinskorv. Det var såååååå gott. Vi vilade oss ett tag och sen for vi till Jock. Där köpte jag en tidning till farmor och sen stanna vi där ett tag. Vi tängte fara och gunga men dom hade tagit bort gungorna så buhu buhu. Jenny och Astrid gick då på toa så jag läste lite lappar där medans. Sen for vi och köpte godis och glass. Jag tog en bröllopsstrut eller så heter den Freestyle, den var god. Sen beställde Jenny och Astrid strips tallrik, men jag fick smaka lite. Vi for tillbaka och gick ner till älven och kände på vattnet, det var ganska kallt:/ Vi gungade på gungarna och försökte få bra bilder, vi kan säga att det gick ganska bra. Sen gick vi och basta. Vi hade det kul där men vattnet tog ganska fort slut ;/ Sen grillade vi marshmellows och kotv, vi fanntiserade kanska myket då. Nu ligger vi här och lyssnar på musik. Bae Bae!