30 augusti 2014

fjällturen

skola

De flesta av oss har haft det riktigt trevligt under vår resa till fjällen. Vi har hunnit med mycket på dessa få dagar som passerat alldeles för fort. 
 
Dag 1: 08:00 for vi från busshållsplatsen i Kalix. Vi stannade av vid Polcrikeln och åt lunch innan vi åkte vidare med bussen till Porjus där vi var på studiebesök i ett vattenkraftverk. 
Vi Fortsatte färden förbi Gällivare, till Kiruna där vi åt middag innan vi for vidare mot Björkliden. Efter en lång bussfärd så var vi äntligen framme i Björkliden där vi övernattade i super mysiga stugor.
 
Dag 2: Nästa dag bestod av fjällvandring. Vi vandrade upp till Trollsjön där vi åt lunch och badade i den iskalla sjön. Vandringen blev totalt 1,5 mil lång. Efter den långa vandringen tillagade vi vår egna mat i stugan och bastade med samtliga av klassen. 
 
Dag 3: Det var uppstigning 06:15 och vi fick börja städa igenom hela stugan innan vi for vidare till Kiruna igen. Väl framme i Kiruna gorde vi studiebesök på LKAB. Det var en mycket intressant plats och vi avslutade rundturen under jorden med en buffé ovanför marken. Upp på bussen igen och vi åkte ända fram till Överkalix där jag hoppade av medans de andra fortsatte mot Kalix
 
Det har varit en riktig rolig start för andra året i naturvetenskap. Resan har varit händelserik och jag har lärt mig väldigt mycket under denna korta tid. Under finns en bild över vår färd. Jag kommer mest troligt att lägga ut en bildbomb där ni kan se fler bilder från fjällen och vår resa!
 
Imorgon bär det av mot fjällen! Är sjukt taggad på att fara. Denna gång blir det med min nuvarande klass och teknikarna som jag ska färdas med.
 
Har precis packat klart, städat till i lägenheten och ska gå till sängs alldeles strax. För inte en så lång stund sedan så letade jag efter min börs som jag tillslut hittade bakom min dator när jag var påväg att ge upp hoppet om att finna den. Lättnaden var total och jag kunde slappna av. Nu ska jag låta john blund äntligen göra det han gör bäst. Godnatt allesammans!
Min första resa till fjällen med min förra klass

25 augusti 2014

In the kitchen

mat

Jag invigde min kokvrå idag med mitt kreativa val, köttbullar och makaroner... Dock tog jag mig tid till att skära lite tomatskivor och sallat.