Har slutit ett avtal med djävulen. Inge fika, godis, hamburkare, pizza, vitlöksbröd you name it, innan julafton. Det har varit pest och pina och frestelserna har varit många men jag har klarat mig en vecka än så länge! Grattis till mig! Har slagit vad med en kompis vilket är riktigt bra för annars hade jag säkert fuskat. Nu är vi två som är med i leken vilket sätter igång vinnarskallen inom mig.
 
Varför jag bestämde mig för att undvika onyttigheter före jul var pågrund av att jag (kanske ni också?) vanligtvis frossar i godsaker under hela December månad. Media matar oss med delikatesser och vi köper för fullt. Varje dag tar vi en chokladbit från våran chokladkalender, det ligger jämt pepparkakor och lussekatter på bordet och vi tjuvstartar julfikat genom att baka knäck och fikabröd som vi äter upp långt innan tomten knackar på dörren.
 
För att sen vad? Jo äta så mycket som vi orkar fram till årets slut och därefter intala oss själva den 1 januari att vi ska starta ett mer hälsosamt liv med nyttig mat och regelbunden träning. Åter igen matar media oss med rubriker som "New year, new me" & "ditt bästa träningsår någonsin!"
 
Jag tänker inte sluta äta onyttigt men det känns bra att hålla sig undan från sött under de sista dagarna innan jul bara för att hålla en god balans. Sen får vi ju se hur mycket gott jag äter under jul och hur illa jag kommer att må julafton kväll ;) Förhoppningsvis kan jag säga stopp innan det blir för mycket. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress