I somras hände det någonting med min kropp. Jag jobbade på en restaurang och åt fet mat nästan varje dag samtidigt som jag inte motionerade. När skolan började igen kände jag mig ful och fet och vågade inte bära tröjor som var tighta. Men det vågade jag inte heller året innan och inte heller åren före det. Dock var åren innan annorlunda, då tränade jag kondition jämt och ständigt.
 
Så jag bestämde mig för att göra en förändring. Jag köpte mig ett gymkort. På den tiden hatade jag gymmet. Jag hatar att vara nybörjare och i gymmet var jag vilse. Mina google-sökningar hade inte hjälpt mig mycket. Vad är ett set? Reps? Vad ska jag träna och hur ska jag träna? Hur länge? Hur tungt? Jag hade ingen aning, det enda jag visste var att jag ville se ut som de vältränade tjejerna på instagram. Så jag bokade ett introduktionspass där personalen gjorde mig ett träningsschema vilket vi sedan gick igenom. Det var rena pesten. Kändes ut som om alla tittade på mig. Dömde mig. Ni vet filmklippen på facebook och youtube som är filmade på människor som gör misstag när de gymmar? Bara att skriva in "gym fails" på youtube och du får mer än 400 000 resultat. Jag kände mig precis som dessa människor som folk gör narr av. 
 
Jag bet ihop och började gymma, var rädd för att visa mig svag. Jag lyfte inte lika mycket som mannen brevid mig som hade gymmat i flera års tid. Till en början kändes det som om alla tittade på mig och dömde mig för att jag var så svag (enligt mig själv). Försökte hela tiden fokusera på mitt, påminna mig om att det är okej att vara svag. Man kommer inte till gymmet om man redan är lika stark som pippi långstrump.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress