Efter fyra väldigt stormiga dagar seglar jag in mot lugnare vatten. Insparken har varit intensiv, rolig men framförallt, någonting jag aldrig upplevt förut. Aktiviteter varje dag, fest varje kväll, sova och sedan repeat. Men det bästa är ändå människorna, härligt positiva och peppande!
Min förra lägenhet på 42 kvadratmeter var ALLDELES för stor för mig.  Och för att jag ansåg att det bara var någonting tillfälligt, orkade jag inte lägga energi på inredning. Det blev en väldigt opersolig och kal lägenhet att bo i under ett helt år. När det var dags att lämna över lägenheten till nästa hyresgäst påpekade dom under lägenhetsvisningen att jag hade börjat flytta mina grejer. Saken var den, det hade jag inte. Lägenheten hade haft samma utseende under hela året. 
 
Därför kommer det bli annorlunda i år. Den här gången ska jag trivas.
 
Jag kommer att flytta in i ett studentrum på 17 kvadratmeter. Jag har sällan haft problem med småa utrymmen och dessa 17 kvadratmeter ska jag nyttja till max. Jag kommer att lägga extra krut på inredningen för om planen består kommer jag att stanna kvar i Umeå fyra år framöver. 

17 augusti 2016

My hometown

Pau

Det var längesen sist men som jag har saknat att få skriva. Jag har inte tagit mig tid helt enkelt, jag har inte känt behovet. 

Mitt glada humör som jag hade under sommaren verkar ha blåst bort med höstens kalla vindar. Kanske har jag varit munter alltför länge och måste få känna mig lite sämre innan jag åter igen ska må bra? 
 
En flytt närmar sig. Jag ska börja studera till civilekonom i Umeå och till skillnad från för bara två månader sedan, då jag inte kunde bärga mig (jag var näst intill hysterisk) så känner jag mig just nu, skrämmande likgiltig inför allt detta som komma skall. Korridorboende, nollningen, de nya människorna, utmaningarna som skolan kommer att erbjuda. Jag känner ingenting.
 
Kanske var det just därför jag var så lyrisk för två månader sen, jag hade precis tagit studenten, jag hade fortfarande kvar flytet/rutinerna från skolan, vilket gjorde att jag kände mig nästan panikslagen. Jag ville inte tappa det! Jag ville börja studera på en gång! Nu har jag tappat rutinerna, fan också. Nu måste jag börja om.