Vad tyckte jag om fastan då? Det var ett roligt experiment att göra och att veta att man klarar sig levande på flytande vätska i fem dag gav perspektiv. Ibland är det nyttigt att känna hunger, ge en tanke åt dem som kanske inte har nog med mat och måste svälta. 
 
Men, jag kommer troligtvis inte göra om detta. Mitt sötsug minskade inte ett dugg. Jag tror inte suget efter sött blir mindre bara för att man dricker juice som innehåller en massa socker, snarare tvärtom! För det andra så kunde jag inte träna vilket var dåligt för min del. Om jag inte tränar på länge har jag svårt att komma tillbaka till gymmet. Slutligen så mådde jag mestadels dåligt, sov dåligt, kunde inte fokusera, var svag i kroppen och hade ingen energi alls under största delen av dagarna. 
 
Så att fasta? Nej tack, det är ingenting jag rekommenderar. Kanske om man vill utmana sig själv och veta vad man går för men inte om man vill leva ett friskare och sundare liv. Då tror jag det är bättre att successivt ändra sina matvanor och börja träna. En bra sak med fastan som jag troligen kommer att ta del av är schemat. Att schemalägga sina måltider tror jag kommer minska mitt småätande.
För mig hamnar fem dagars fasta i soporna.
OLIVIA | 17,7 årig tjej i medievärlden

Hur var det psykiska måendet?

Svar: mitt psykiska mående var bra! Förutom att jag inte kunde släppa tanken av mat (främst sötsaker) :)
Pau

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress