9 februari 2018

INFÖR RESAN

travel

// 1. COCOON secret waist wallet 299kr, från äventyrsbutiken HÄGGLUNDS. Perfekt vid förvaring av pengar och pass. // 2. Dagbok 299kr, från Akademibokhandeln. // 3. Olloclip core lens set 1049 ink. frakt. Innehåller tre objektiv till iphone, fisheye, vidvinkel och makro, allt för att få snabbt till de perfekta bilderna. // 4. Två pocketböcker från Alibris 155kr ink. frakt. Ett måste på flygplanet. // Hänglås till resväskan 39kr, äventyrsbutiken HÄGGLUNDS. // Totalt: 1841kr
 
Lite shopping inför resan. Kan väll säga att jag börjar få resefeber! Produkterna ovan är något jag personligen var tvungen att inskaffa men du kan själv komma undan med liknande produkter för ett mycket billigare pris! 
Genom att själv sy dolda fickor i dina kläder, låna hänglås och böcker av en bekant samt handla ett vanligt häfte från coop eller ica sparar du många hundralappar. Ovanstående produkter (1 häfte, 2 pocketböcker, hänglås, objektiv till iphone) kostar totalt 448kr exklusive material för att sy sin egen ficka i kläderna. Alltså kan du spara ca 1400kr bara där! Inte helt fel det ;)

3 februari 2018

3 februari 2018

travel

Dagarna har åter blivit ljusare och det har även jag. Främst på huden på min kropp. Men det kommer snart att förändras. Det är inte länge kvar innan jag åker till Bali, Indonesien och därefter till Vietnam! Det är en ganska lustig historia om hur det slutade med att jag bestämde mig för att åka iväg på resande fot:
 
Jag var mitt uppe i att söka jobb som bartender när en kompis till mig (som jag inte hade träffat eller pratat med i evigheter) frågade mig om jag ville ut och resa tillsammans med henne. Jag blev stående inför ett dilemma, hade alltid drömt om att se världen men samtidigt ville jag vidare utvecklas som bartender och jag kände på mig att; Om jag inte börjar jobba nu som bartender så är chansen liten att jag kommer göra det senare. Som en våg pendlade jag mellan två framgångar, påbörja en rolig karriär eller få uppleva en del av världen. Båda skulle göra mig rik av nya livserfarenheter.  
 
Som ni vet valde jag att åka med på resan som till en början var tänkt till Indien och Nepal. Därefter ändrades den till Bali och Vietnam. Lite tråkigt att rutten förändrades men Indien står förhoppningsvis kvar när jag väl åker dit. Valde jag rätt? Ja. Livet har sin gång och jag vill ta vara på chanserna som tillåter mig att vara lite spontan.