Har inte mått speciellt bra de senaste dagarna, haft väldigt låga tankar om mig själv och mitt utseende samtidigt som jag har kämpat med mitt sockerberoende. Tillslut hade jag grävt ned mig i mig själv så pass mycket att jag bokade en tid hos min fd. psykolog. 
 
Samtidigt öppnade jag upp mig för min syster och mina föräldrar genom att prata om allt jag känner och brottas med. Det var som om en stor sten lättade från mina axlar. Att mina föräldrar äntligen vet att jag har ett sockerberoende som leder till hetsätning och garderobsätande känns väldigt befriande eftersom det mestadels är från dom jag har gömt det ifrån.

24 september 2018

Inte lagligt?!

skola

Insåg precis att kombinationen jag vill gå när jag startar studierna för gymnasial ämneslärare inte är tillåten?! Inte konstigt att jag aldrig hört talas om den kombon... Jag hade tänkt studera till kemi- och psykologi lärare men regleringarna från riksdagen satte käppar i hjulet för mig där. 
Jag förstår från deras ståndpunkt. De måste begränsa möjligheterna för annars blir risken stor att vissa ämnen som har mer elever/per inriktning än andra blir lidande pågrund av lärarbrist om alla får välja fritt fram.
 
Kan ändå inte låta bli att tycka detta är negativt. Tycker själva kemi och psykologi är väldigt viktigt när det kommer till hur vi som människor blir påverkade av de kemiska substanserna som vi inför i kroppen. Eller hur hjärnans uppbyggnad och funktion förklarar många av våra nutida bekymmer i västvärlden som kan leda till stress och depression. Till viss del är detta också kopplat till biologi och Biologi-kemi är en tillåten kombination. Men psykologin uteblir. 
Även om sista dagarna har varit stormiga när det har kommit till frågan om mat så klarade jag viktmålet! Vilken lättnad. Känner mig mycket bättre efter ett arbetspass vilket känns skönt. Har varit riktigt nedstämd de senaste dygnen men det värsta verkar ha gått över för denna gång.