30 augusti 2014

fjällturen

skola

De flesta av oss har haft det riktigt trevligt under vår resa till fjällen. Vi har hunnit med mycket på dessa få dagar som passerat alldeles för fort. 
 
Dag 1: 08:00 for vi från busshållsplatsen i Kalix. Vi stannade av vid Polcrikeln och åt lunch innan vi åkte vidare med bussen till Porjus där vi var på studiebesök i ett vattenkraftverk. 
Vi Fortsatte färden förbi Gällivare, till Kiruna där vi åt middag innan vi for vidare mot Björkliden. Efter en lång bussfärd så var vi äntligen framme i Björkliden där vi övernattade i super mysiga stugor.
 
Dag 2: Nästa dag bestod av fjällvandring. Vi vandrade upp till Trollsjön där vi åt lunch och badade i den iskalla sjön. Vandringen blev totalt 1,5 mil lång. Efter den långa vandringen tillagade vi vår egna mat i stugan och bastade med samtliga av klassen. 
 
Dag 3: Det var uppstigning 06:15 och vi fick börja städa igenom hela stugan innan vi for vidare till Kiruna igen. Väl framme i Kiruna gorde vi studiebesök på LKAB. Det var en mycket intressant plats och vi avslutade rundturen under jorden med en buffé ovanför marken. Upp på bussen igen och vi åkte ända fram till Överkalix där jag hoppade av medans de andra fortsatte mot Kalix
 
Det har varit en riktig rolig start för andra året i naturvetenskap. Resan har varit händelserik och jag har lärt mig väldigt mycket under denna korta tid. Under finns en bild över vår färd. Jag kommer mest troligt att lägga ut en bildbomb där ni kan se fler bilder från fjällen och vår resa!