Blev bjuden på glass idag av mina föräldrar och vanligtvis hade jag tackat nej men idag var jag riktigt sugen och jag kände att jag ändå kunde få njuta av en glass, vad skulle det göra egentligen? En glass kan jag belöna mig själv med, så hårt som jag jobbat för att gå ner i vikt.
 
Den där glassen var så god. Så god att den startade ursinnet i mig som har hänt så många gånger förut. Ursinnet, som jag så dramatiskt kallar det, är när jag tappar kontrollen och måste få tag på något sött oavsett priset. Det är som om allt raserar och min viljestyrka fallerar totalt av en inre hunger som skriker efter mer. 
 
Kort efter glassen bestämde jag mig för att handla mat, bara för att kunna köpa mer sött. I mitt hem kunde jag inte börja äta från skafferiet, dirket hade jag fått kommentarer om hur jag redan hade ätit en glass och frågor om varför jag skulle ha mer. Frågan skulle komma: Går inte du på en diet? 
Den frågan skulle jag inte orka ta, jag skulle känna mig så misslyckad. 
 
Väl i affären handlade jag de råvaror som jag hade tänkt och gick även förbi godishyllan. Men eftersom det satt en man som brukar kommentera om hur nyttiga råvaror jag handlar valde jag att åka till en annan butik där jag inskaffade godis, choklad och glass. Det känns som om alla dömer mig och därför var jag tungen att åka till en plats där ingen kunde se mig så att jag skulle kunna äta mina sötsaker ifred. Jag körde ut på en äng och började snabbt äta allt gott. Min mage började värka efter en stund men jag kunde inte sluta även om jag ville. Allt var tvungen att ta slut innan jag kunde åka hem igen. 
 
Väl hemma igen sitter jag nu med världens värk och kommer åter igen ihåg varför jag inte "bara kan ta en glass". Det blir aldrig bara en glass, det blir alltid så mycket så att jag vill spy.
 
Men jag känner mig ändå inte misslyckad. Ikväll tänkte jag för mig själv: Pauliina, det gör ingenting. Jag vet att du inte kommer må bra efter allt socker men jag vet också hur svårt det är för dig att streta emot sockersuget just nu. Det har inte varit din bästa dag idag och även om du har tagit ett steg bakåt ikväll betyder det inte att det kommer forsätta så imorgon. Imorgon kommer du att forsätta ta ett steg mot rätt rikning igen oavsett vad du ätit ikväll. Din resa är inte felfri eller rak, den är krokig och har många gupp. Det gör ingenting och du behöver inte straffa dig själv. Det är okej.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress