Har precis kontaktat min fd. psykolog. Jag behöver verkligen hjälp. Jag skriker inombords. Kan kan inte göra det här längre, jag mår verkligen inte bra. 
 
Har en längre tid försökt gå ner i vikt. Jag är besatt av vikt och utseende. Jämför mig med andra och ser ner på både mig själv och andras utseende. Jag är fixerad, kan se på ett 10 tal klipp och filmer om vikt och utseende varje dag. När jag försöker gå ner i vikt slår det alltid tillbaka och jag äter ännu mer. Jag försöker äta måttligt, inte begränsa mig själv, se på mat som något nyttigt och näringsrikt, inte äta för mycket och inte för lite men varje gång går det över styr och jag går istället upp i vikt för att jag känner mig besegrad, misslyckad och som att ingenting spelar någon roll längre. 
 
Det tog ont att kontakta psykologen. Helst hade jag viljat ha en som jag inte träffat tidigare även om jag tyckte att min fd. psykolog var bra. Hon gjorde verkligen skillnad! Men jag gruvar mig för att träffa henne igen. Jag vill visa för henne att jag är frisk och mår bra, inte att jag fortfarande har problem och behöver hjälp. Hon känner mig, jag har öppnat upp mig för henne på ett sätt som gör mig sårbar vlket jag är rädd för. Det är läskigt att vara sårbar för en annan människa, speciellt för mig som innerst inne inte kan lita på människor pågrund av rädslan för att de ska utnyttja kunskapen emot mig eller ännu värre, lämna mig.
 
jag kan kan gå ner i vikt men problemet är mitt destruktiva tankesätt och min syn på mig själv som jag måste jobba på vilket bygger på dålig självkänsla. Det hjälper helt enkelt inte att bara ge ett matschema som jag ska följa. Tro mig, jag har testat: Kontaktat en dietist och allt... Problemet är mer komplext än bara ren okunskap om vilken mat som är nyttig och onyttig. Det handlar om min relation till mat och mig själv. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress